Nieuws van het college, 5 maart

Foto: Pix4Profs/Jan Stads

Het college van B&W vergadert op dinsdag. Voor de media en andere geïnteresseerden plaatsen wij iedere week de openbare besluiten op www.zundert.nl.

De officiële besluitenlijst van het college van B&W staat een week later op de website zundert.raadsinformatie.nl.

Op dinsdag 5 maart 2024 heeft het college van B&W de volgende besluiten genomen:

Gaat een overeenkomst aan met Vluchtelingenwerk Nederland om arbeidsparticipatie te bevorderen onder inwoners die nog onder de ‘oude Wet inburgering’ vallen
Onder de oude Wet Inburgering 2013 waren nieuwkomers verantwoordelijk voor het regelen van hun inburgering. Dit is in de nieuwe wet aangepast, waardoor mensen veel beter begeleid worden in het vinden van werk. De gemeente gaat een overeenkomst aan met Vluchtelingenwerk Nederland om alle inwoners die nog onder de oude wet vallen en nog geen baan hebben, aan werk te helpen. We streven naar duurzame plaatsingen met contracten van minimaal 6 maanden en voor minimaal 16 uur per week. Hiermee verkleinen we de afstand tot de arbeidsmarkt en beperken we het beroep op bijstandsuitkeringen.

Stemt in met het ontwikkelen van een gebiedsvisie centrum Rijsbergen, in coproductie met de Dorpsraad Rijsbergen
Voor Rijsbergen wordt in de komende periode een gebiedsvisie centrum opgesteld. Het wordt een coproductie met de dorpsraad. Hiervoor is samen met de dorpsraad een participatietraject opgesteld waarin staat benoemd wat de rollen van de gemeente en de dorpsraad zijn, en hoe de participatie van inwoners wordt vormgegeven. De planning is dat de gemeenteraad in het derde kwartaal van 2025 de gebiedsvisie vaststelt.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen