0800-1202, landelijk nummer voor testafspraak coronavirus

Foto: GGD West-Brabant

Vanaf maandag 1 juni 08.00 uur kan iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus, bellen naar het nummer 0800-1202 om een afspraak te maken voor een test bij de GGD. Het nummer is gratis en zeven dagen per week bereikbaar van 08.00 uur tot 20.00 uur. Voor het afnemen van de testen hebben GGD’en ruim 80 teststraten door het hele land ingericht.

Het telefoonnummer is bedoeld voor iedereen die milde klachten heeft passend bij het coronavirus. Alleen met deze klachten wordt een test afgenomen. Zonder klachten heeft het geen zin een test af te nemen.

De verwachting is dat de eerste dagen veel mensen tegelijk zullen bellen. Veel mensen maakten maandagochtend 1 juni direct gebruik van het telefoonnummer waardoor er grote drukte ontstond. Voor wie niet direct verbinding kreeg om een afspraak te maken, is er volgens de GGD geen reden tot zorgen. De GGD garandeert dat er heel veel ruimte beschikbaar is om iedereen die belt, te testen. Het testen en uitvoeren van bron- en contactonderzoek is een vast onderdeel van het werk van de GGD. Maar het uitvoeren op deze schaal is een enorme klus. Hierdoor kan het in het begin wellicht langer duren om een afspraak te maken en getest te worden.

Bron: Rijksoverheid

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen