Vier schilderworkshops georganiseerd door Stichting Landgoederen Zundert

Kunst langs de Turfvaart met Bernadette Rijvers uit Rijsbergen, Theo van der Steen uit Tilburg en Joke Oomen uit Bavel. Foto Jan Stads / Pix4Profs.
Kunst langs de Turfvaart met Bernadette Rijvers uit Rijsbergen, Theo van der Steen uit Tilburg en Joke Oomen uit Bavel. Foto Jan Stads / Pix4Profs.
Foto: Foto Jan Stads / Pix4Profs

ZUNDERT – Ook voor Stichting Cultuur Landgoederen Zundert konden geplande activiteiten voor dit jaar geen doorgang vinden. De organisatie vindt dit ook vooral vervelend voor de liefhebbers die zij steeds mochten begroeten bij activiteiten.

De stichting heeft gemeend nu toch iets anders te gaan organiseren, uiteraard met inachtneming van de geldende Coronarichtlijnen. In het kader van “Cultuur voor cultuur” geeft de stichting vier zeer ervaren en opgeleide kunstenaars uit de gemeente Zundert de mogelijkheid een (buiten)workshop in de landgoederen te geven. Zij hebben ook een aantal maanden geen lessen of workshops kunnen verzorgen en de stichting wil hen door het faciliteren van deze workshops ondersteunen.

Workshop 1, 29 augustus, locatie Moersebaan 1-b te Zundert, door Bernadet Rijvers:

Met deze buitenschilderworkshop die Bernadet Rijvers verzorgt wordt er gewerkt met acrylverf op doek. Het zal gaan over: kijken, inspiratie, compositie, kleur, diepte, opbouw. Ingrediënten om te komen tot een goed werk.
Het is een avontuur met ruimte voor het ontdekken en plezier hebben tijdens het proces. Het begint met een korte inleiding over bovengenoemde punten en eenmaal aan de slag volgt zij ieders proces en geeft ze op een positieve manier tips. Graag ontvangt ze een ieder op deze mooie locatie!

Voor meer bijzonderheden over de kunstenaar: www.bernadetrijvers.nl

Workshop 2, 12 september, locatie Roosendaalsebaan 19 (omgeving Angorahoeve, Atelier Roland Holst, Buisse Hoeve), door Eefje Goos:

In de schilderworkshop die gegeven wordt door Eefje Gooos laat de cursist zich inspireren door de prachtige omgeving van de Oude Buisse Heide en de vormen en kleuren aldaar.
In de eerste helft van de dag gaat men aan de slag met het maken van schetsen. Deze schetsen vormen een beginpunt bij het maken van een schilderij in de middag. Het uiteindelijke schilderij kan leiden tot een totale abstractie gebaseerd op hetgeen er gezien/gevoeld is op deze bijzondere plek.

Voor meer bijzonderheden over de kunstenaar: www.eefjegoos.com

Workshop 3 (AFGELAST), 12 september, locatie Roosendaalsebaan 19 (omgeving Angorahoeve, Atelier Roland Holst, Buisse Hoeve), door Fien Peeters:

Tijdens de workshop van Fien Peeters wordt er gewerkt met bister en aquarel. In de ochtend worden er twee tot drie schetsen in bister gemaakt, waarmee wordt geleerd de schaduw goed te zien. Na de middag werken de cursisten een schets uit in een kleurrijke aquarel.

Voor meer bijzonderheden over de kunstenaar: www.galerieop11.nl

  • Helaas gaat de schilderworkshop door Fien Peeters, vanwege persoonlijke redenen niet door.

Workshop 4, 12 september, locatie Roosendaalsebaan 19 (omgeving Angorahoeve, Atelier Roland Holst, Buisse Hoeve), door Mieke van Zundert:

In deze unieke omgeving, waar Henriette Roland Holst veel heeft gewandeld, gaat men onder leiding van Mieke van Zundert aan de slag met de workshop:  mens in het landschap. In de ochtend worden er schetsen gemaakt op de wandelpaden, waarbij wordt geprobeerd de verhoudingen van de bomen ten opzichte van het pad te vatten. Er zal worden gezocht naar de kleuren groen en bruin en andere tinten die omringen.
‘s Middags laat de cursist een mens op dat pad wandelen. Wat doet het licht dat door de bomen valt met die persoon,  wat is de positie op het pad, hoe zorg je dat hij of zij er echt ‘staat’. Hoe zorg je er voor dat het een echt pad is? Dat wordt uitgewerkt met acrylverf. Natuurlijk wordt er ook technische informatie verstrekt.

Voor meer bijzonderheden over deze kunstenaar: www.miekevanzundert.eu

Het dagprogramma van alle workshops is als volgt:

09.30 uur: Ontvangst met koffie/thee.
10.00 uur: Start workshop.
12.00 uur: Lunch, gevolgd door een korte wandeling met gids in de omgeving.
13.30 uur: Hervatting workshop.
16.00 uur: Nazit met een hapje en een drankje.

Deelname aan een workshop:

Alle workshops staan open voor beginners en gevorderden. Per workshop zijn 10 plaatsen beschikbaar.

De kosten voor deelname aan de workshop zijn € 50,- per persoon.

In dat bedrag is alles inbegrepen: koffie, thee, workshop, te gebruiken materialen, lunch, wandeling en nazit.

Aanmelding geschiedt via een mail naar [email protected] met daarin vermeld:

Naam, adres, woonplaats

Telefoonnummer (bij voorkeur mobiel nummer)

Naam van kunstenaar aan wiens workshop men wil deelnemen

Eventueel: 2e naam van kunstenaar als de eerstgenoemde reeds is volgeboekt en men dan daarvoor in de plaats een andere workshop kiest.

Aanmelding is pas definitief als het verschuldigde bedrag van € 50,- p.p. is overgemaakt op IBAN nr. NL16 RABO 0325 4893 78 t.n.v. Stg. Cultuurlandgoederen Zundert.

Iedere deelnemer dient zich afzonderlijk aan te melden. Men kan geen groepen aanmelden.

Indien een of meerdere workshops niet doorgaan (weersomstandigheden, coronamaatregelen, ziekte kunstenaar) zal het volledige bedrag worden teruggestort.

Door deelname conformeer je je aan de coronarichtlijnen van overheid en/of organisatie.

Door deelname geef je toestemming dat er foto’s worden gemaakt die door onze organisatie of de kunstenaars worden geplaatst op hun website of worden gebruikt voor persdoeleinden. Als je geen toestemming geeft dan daar graag expliciet melding van maken in de aanmelding.

Zorg voor goed schoeisel voor wie wil deelnemen aan de korte wandeling na de lunch.

Zorg dat u zich snel opgeeft! De aanmeldingen worden in volgorde van binnenkomst behandeld en vol is vol.

Bron: Stichting Cultuur Landgoederen Zundert

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen