Weerbericht: Fris met zon en (winterse) buien

Foto: Irene Adriaans Photography

Zonnige perioden en buien wisselen elkaar af. Sommige buien zijn winters met hagel en mogelijk een klap onweer. Het wordt 8 tot 10 graden. Morgen is in het noorden en oosten kans op een bui. Later is het op de meeste plaatsen droog met flinke zonnige perioden. Het wordt 9 tot 12 graden. Na het weekend is het droog en wordt het warmer. Dinsdag kan het 18 tot 21 graden worden. De dagen daarna is het minder zacht met kans op een bui.

Vanavond trekken nog enkele (winterse) buien over het land, maar de buiigheid wordt wel minder en vooral in het zuiden blijft het op veel plaatsen droog. Er zijn wolkenvelden en heldere perioden. Komende nacht daalt de temperatuur naar 1 tot 4 graden. In het binnenland kan het regionaal tot rond het vriespunt dalen.

Morgen kunnen in het noorden, rond het IJsselmeer en in het oosten een paar buien voorkomen en wisselen zon en wolken elkaar af. In het midden is de kans op een bui veel kleiner en in het zuiden en zuidwesten is het droog. Daar is het dan ook wat zonniger.

In de middag neemt de kans op een bui af, maar in het noordoosten en in Twente kan nog een enkel buitje ontstaan. In de rest van het land is het droog en met een afwisseling van zon en stapelwolken is het prima weer. Met 9 graden in het noorden tot 12 graden in het zuiden blijft het aan de frisse kant voor de tijd van het jaar. Er staat een matige westenwind.

In de nacht naar maandag blijft het droog met heldere perioden. Het wordt een koude lentenacht met in het binnenland op veel plaatsen een graadje vorst en aan de grond vriest het op grote schaal. Aan de kust blijft de temperatuur iets boven nul.

Maandag wordt een droge dag. Er is vrij veel sluierbewolking zichtbaar, maar daar schijnt de zon goed doorheen. De wind waait uit het oosten en is zwak tot matig van kracht en daarmee wordt duidelijk zachtere lucht aangevoerd. De temperatuur loopt op naar 11 graden in het noorden en naar 15 in het zuiden. In het midden van het land is het een graad of 13.

Dinsdag is er opnieuw sluierbewolking aanwezig, maar geregeld schijnt ook de zon. Het blijft over het algemeen droog, al is een lokale bui in het westen van het land niet helemaal uitgesloten. De matige wind draait van oost naar zuid en het wordt nog warmer met maxima van 15 graden in het noorden en 19 in het zuiden. Lokaal kan het in het zuiden 20 graden worden. Op de Waddeneilanden en langs de noordkust wordt het 12-13 graden.

Vanaf woensdag neemt de wisselvalligheid weer toe. Er is meer bewolking en dagelijks valt regen of komt het tot enkele buien. Van tijd tot tijd schijnt ook de zon. De temperaturen doen langzaam weer een stapje terug en aan het eind van de week is het 13 tot 16 graden.

In het paasweekend neemt de neerslagkans weer af en schijnt vaker de zon. De temperatuur ligt dan naar verwachting tussen 12 en 15 graden.

Bron: Weer online

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen