Deze week in het zonnetje: Energieke Mattie

Foto: DOC Breda

Deze knul heeft veel energie! Ga je alleen een blokje om met Mattie en krijgt hij tijdens het wandelen niet genoeg uitdaging, dan kan hij zich naar je omdraaien en tegen je opspringen (zo hoog dat je moet uitkijken voor een kopstoot).

Mattie is geen hond die gelukkig wordt van een blokje om. Wij zoeken voor hem dan ook een actieve baas die creatief is en die dingen met hem onderneemt tijdens het wandelen en hem aan het werk zet. Tijdens een wandeling moet hij namelijk zowel fysiek als mentaal genoeg uitdaging krijgen. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door met hem te gaan fietsen, speuren, apporteren of spelletjes te doen waarbij hij zijn hersenen moet gebruiken. Met een goede kluif of gevulde Kong houdt deze enthousiaste kerel zich ook graag bezig!

Als Mattie voldoende uitdaging krijgt, dan is hij in huis richting eigenaar lief en aanhankelijk. Ook kan hij na gewenning een aantal uurtjes alleen thuis blijven. Voor Mattie zoeken wij een woonsituatie waar een tuin aanwezig is. Hoewel deze jongen gespierd is, durft hij geen trappen te lopen. Ook in de auto is hij nog geen held.

Mattie wordt niet bij kinderen geplaatst omdat hij snel geprikkeld is. Voor hem zoeken wij een huishouden dat bestaat uit maximaal 2 รก 3 mensen.

Mattie is geen kant-en-klare instaphond dus wij zoeken voor hem een toegewijde baas die niet snel opgeeft. Bent u actief, kunt u deze spierbundel genoeg uitdaging geven en bent u gemotiveerd om samen met hem aan de slag te gaan, dan horen wij graag van u!

Meer informatie:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen