Asieldieren van de week: Indy en Djin

Foto: DOC Breda

Dit zijn de dames van de opvang! Djin en Indy zijn samen bij ons binnengekomen nadat hun eigenaar is overleden. Djin en Indy zijn moeder en dochter en al hun hele leven samen, dus ze zijn nu ook samen op zoek naar een nieuw huisje.

Djin, de bruine van het stel, is de moeder van Indy. Djin heeft een leeftijd van bijna 11 jaar (01-01-2012). Bij binnenkomst zijn er verschillende bulten aan haar tepels geconstateerd en ook zijn er plekjes op haar longen waargenomen. Ze heeft op dit moment nergens last van en vanwege haar leeftijd en de ingrijpendheid van deze operatie, is ervoor gekozen haar hier niet aan te laten opereren. Nu denkt u vast dat deze dame een oud sukkelig hondje is maar niets is minder waar! Djin is namelijk nog lekker actief voor haar leeftijd. Achter een bal aan rennen, lekker wandelen… Djin staat altijd vooraan! Ze vindt iedereen altijd gezellig en komt, na eerst gespeeld te hebben, ook lekker knuffelen.

En dan hebben we dochter Indy, de zwarte gekleurde van het stel, die bijna 7 jaar (01-01-2016) oud is. Indy vindt nieuwe mensen in het begin wat spannend, maar is snel om met wat lekkers en volgt het goede voorbeeld van haar moeder. Wat Djin doet, doet Indy ook. Ook deze dame is nog lekker actief en gaat graag mee wandelen. Indy is, als ze je kent, aanhankelijker en heeft meer behoefte aan knuffels dan haar moeder. Ook houdt deze dame van lekker eten en zoekspelletjes.

Deze dames zijn erg gehecht aan elkaar en doen alles samen: spelen, “slopen” (ze vinden het erg leuk om hier met de ballenbak te sjouwen, dit doen ze voornamelijk bij te weinig uitdaging en beweging) en wandelen. Met wandelen lopen ze keurig aan de riem en op gepaste afstand honden passeren is geen probleem. Komt een soortgenoot dichtbij, dan laten de dames wel van zich horen en als de andere hond niet te snel weg gaat kunnen ze gaan mopperen op elkaar.

Tijdens het onderling stoeien kan het soms heftig klinken, maar meestal is het niks. Ze luisteren goed naar hun namen en zo kun je het ravotten altijd onderbreken. Eten kunnen ze in dezelfde ruimte maar als ze een lekker botje hebben, kunnen ze daar wel ruzie om maken. Wij adviseren dan ook om deze gescheiden van elkaar te geven.

Bij de vorige eigenaar waren ze dagelijkse grote wandelingen gewend en vonden ze autorijden fantastisch! Ze kunnen goed alleen blijven, maar dit zal na deze periode in de opvang wel weer even opgebouwd moeten worden.

Djin en Indy kunnen waaks reageren, dit doen ze voornamelijk als ze een situatie spannend vinden. Een eigenaar zal er dan ook rekening mee moeten houden, om ze bij visite even apart te houden en bezoek rustig te introduceren, met name bij Indy. Als de visite vaker komt en ze deze bezoekers kennen zal dit snel beter gaan.

Omdat Djin en Indy geen kinderen gewend zijn, worden ze niet geplaatst bij kinderen onder de 16 jaar. Ook willen zij hun nieuwe huis niet met andere dieren delen.

Houdt u van lange wandelingen en heeft u plek in uw huis en hart voor deze twee gezellige dames? Dan horen wij graag van u!

Meer informatie:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen