Maximumsnelheid in het buitengebied: 60 kilometer per uur

Foto: Gemeente Zundert

Op iedere gemeentelijke toegangsweg in het buitengebied staat nog voor de kerstdagen een zonebord met de geldende maximumsnelheid: 60 km/h. Dit is één van de projecten uit het GVVP 2020-2030. Eerder vanmorgen gaf wethouder Ralph Bogers het symbolische startsein voor het plaatsen van de borden. Hij plaatste zelf het bord op de hoek Meirseweg – Frans Baantje in Zundert.

De borden komen bij de komgrenzen, de gemeente- en landsgrenzen én op plaatsen waar een overgang is naar een provinciale N-weg.

Veiliger buitengebied

Het doel van deze maatregel is het vergroten van de verkeersveiligheid in het buitengebied, bijvoorbeeld voor de fietser’, opent wethouder Mobiliteit, Ralph Bogers. ‘Het plaatsen van de borden, is de eerste van drie stappen. Na plaatsing van de borden, wordt de belijning aangepast. Dit doen we door fietsstroken aan te brengen en op bepaalde wegen ‘60’ op het wegdek te schilderen. Tot slot bepalen we of er op sommige plaatsen nog aanvullende, fysieke maatregelen nodig zijn. Zodra dit laatste aan de orde is, doen we dit uiteraard in overleg met omwonenden, dorpsraden en andere belanghebbenden’.

Het verkeersbesluit werd begin dit jaar onherroepelijk. Formeel gold de maximumsnelheid van 60 km/h dus al een aantal maanden. Maar, met het plaatsen van de borden, is de maximumsnelheid nu ook zichtbaar in het straatbeeld en herkenbaar voor de weggebruiker.

Over het GVVP 2020 -2030

Deze maatregel is onderdeel van het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan. Het GVVP vormt de basis voor de inrichting van de gemeentelijke verkeers- en vervoersstromen de komende jaren. Dit plan werd in 2020 vastgesteld en bevat een overzicht van maatregelen uitgevoerd worden in de periode 2020-2030. Het GVVP is opgesteld met inbreng van de Zundertse Samenleving.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen