Hondenschool Dogtraining Patricia vanaf volgende maand ook in Rijen

Foto:

Steeds meer mensen kiezen voor een professionele hondentraining. Dit constateert Patricia Jongenelen van Dogtraining Patricia. De eigenaar van de gelijknamige hondenschool uit Etten-Leur opent daarom volgende maand een extra trainingslocatie in Rijen.

Een gedegen training en opvoeding van je hond voorkomt volgens haar probleemgedrag en maakt de band tussen hond en baasje hechter. Hondentraining volgens haar zowel uit het volgen van theoretische workshops als praktijktrainingen. Er is binnen de theoretische workshops dan onder meer aandacht voor lichaamstaal, houdingen, emoties, stresssignalen, angst en agressie.

Band voor het leven

Patricia is blij met de stijgende belangstelling voor hondentraining. ‘Mensen beseffen steeds vaker dat voor een band met je hond er meer nodig is dan alleen een puppytraining. Je moet leren de lichaamstaal van de hond te lezen, beter te begrijpen én er vervolgens naar handelen. Pas als dat van beide kanten goed zit kun je een goede band opbouwen.’ Pups vanaf acht weken zijn al welkom voor een startersprivéles bij Dogtraining Patricia in Etten-Leur en binnenkort dus ook in Rijen. Een hond trainen is een zaak van lange adem. Wil je het goed doen dan moet je daar zeker anderhalf jaar voor uittrekken. Het kost even tijd, maar het levert je wel een band voor het leven op en dat is goud waard,’ aldus de bevlogen hondentrainster.

Plek genoeg

De Brabantse verheugt zich op haar werk op de nieuwe locatie in Rijen ‘Vanaf 1 mei kunnen mensen hier terecht. Klanten komen uit de wijde omgeving van Etten-Leur en moeten nu dus vaak een eind rijden. Ze doen moeite voor mij, dus is het logisch dat ik iets terugdoe,’ legt de onderneemster uit. Bang dat ze vanaf volgende maand in Rijen plek te kort komt, is ze niet. ‘We beginnen op de nieuwe locatie in beginsel met een avond. Als die volgeboekt raakt komen er gewoon een of twee avonden bij. Er is dus plek genoeg.’ Boeken voor beide locaties kan trouwens heel eenvoudig online, via het boekingssysteem op de website van Dogtraining Patricia, ook vind je hier het complete aanbod aan theoretische workshops, cursussen/hondensporten én gehoorzaamheidstrainingen.

Ruime ervaring

De eigenaar van de hondenschool Etten-Leur weet als geen ander hoe ze met onze trouwe viervoeter moet omgaan. Ze groeide thuis op tussen de werkhonden en doet al vanaf haar tienerjaren mee met wedstrijden en leidde twee honden op tot politiehond. Vanaf 2008 is ze begonnen met het lesgeven aan cursisten en in 2023 verruilde ze het voortgezet onderwijs volledig voor haar hondenscholen en uitlaatservice Dogwalking Patricia. De ervaring met het voortgezet onderwijs én de ervaring met allerlei verschillende soorten honden, komen goed van pas tijdens de hondentrainingen en workshops. Die geeft ze samen met meerdere door haar opgeleide instructeurs. ’We hebben daardoor allemaal dezelfde stijl en werkwijze en dus is er voor elke hond dezelfde aanpak. Ik zou zeggen, beleef het zelf in Etten-Leur of Rijen’, besluit ze.

Dog training Patricia

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen