Zomers weekend met stevige onweersbuien

Foto: Skitterians / Pixabay License

Dit weekend wordt het warm, vrij zonnig en kunnen regionaal stevige onweersbuien ontstaan. In het weekend is kans op lokale wateroverlast. In het zuidwesten en zuiden is kans op lokale onweersbuien. Vandaag en zondag zijn de meeste onweersbuien voor het oosten en noordoosten, is het zomers warm met op veel plaatsen maxima van 25-28 graden. In het oosten kan het zaterdag plaatselijk net 30 graden worden en daarmee maken we kans op de eerste lokale tropische dag van het jaar.

Zaterdag in het oosten mogelijk tropisch, daarna onweersbuien
Zaterdagochtend is het zonnig. In de middag ontstaan stapelwolken die uitgroeien tot (onweers)buien. De zwaarste buien zijn zeer waarschijnlijk voor het oosten en noordoosten van het land. De kans op zware windstoten is klein, maar omdat de buien zich traag verplaatsen kan lokaal veel regenwater vallen en is kans op wateroverlast.

Het wordt 22-25 graden in de westelijke kustprovincies en 26-27 graden in het binnenland. In de Achterhoek en Twente kan het kwik mogelijk de tropische 30 graden halen als de onweersbuien niet te snel ontstaan.

Ook zondag buien in het oosten
Zondag wordt het wat minder warm dan vandaag. De maxima komen uit tussen 22 graden op Texel en 25 graden langs de oostgrens. De dag start weer zonnig en in de middag ontstaat ook op de tweede dag van dit weekend vooral in het oosten en noordoosten opnieuw een aantal stevige onweersbuien.

Het vooruitzicht naar volgende week geeft redelijk warm weer met regelmatig zon, maar ook dagelijks kans op een (onweers)bui. De maxima variƫren van 19 graden op de Wadden tot 23-24 graden in het zuidoosten.

Bron: Weeronline

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen