De actie ‘Rolstoelbus voor Nanne’ gaat letterlijk een nieuwe stap nemen

Foto: Emelie Welten

RUCPHEN – De 6-jarige Nanne van den Broek uit Ruphen is veel te vroeg geboren en heeft een groot herseninfarct gehad. Daardoor heeft zij verschillende diagnoses die bewegen en ontwikkelen een grote uitdaging maken. Inmiddels heeft ze dringend behoefte aan een rolstoelbus. De kosten voor zo’n bus bedragen € 40.000,-. en helaas wordt zo’n bus niet vergoed. Daarom zijn haar ouders Sandra en Martijn gestart met een geldinzameling.

In juni leverde een inzameling van kroonkurken, blikjes en oud ijzer al een aanzienlijke bedrag op. De familie ontving ook toen al veel steun vanuit de gemeenschap en zette verdere acties op. “We hebben loterijen gehouden, Boer Bas uit Rucphen heeft een mooie vlees pakket geschonken en de Aogse Markt uit Breda een mooie speciaal bierpakket.” Somt Sandra van den Broek op. “Nathalie Kokke van Haar Stijl (Nanne haar kapster) bood een mooi verzorgingspakket haarproducten. Uit zoveel verschillende hoeken krijgen we steun. Plus Manniën Rucphen heeft een statiegeldbonnen actie gehouden voor ons in de maand augustus en enkele weken geleden hebben wij een bonbon actie gehouden in samenwerking met Gijzen Chocolaterie uit Sprundel. Hier hebben we 333 doosjes bonbons verkocht.” Daarnaast gaat de inzameling voor oud ijzer en overige oude metalen ook door. Deze zijn nog altijd erg welkom. In combinatie met de kroonkurken. De tussenstand is nu € 28.000 euro. Dus nog € 12.000 te gaan.

Deze week volgde er nieuws vanuit de ergo van Nanne. “Waar wij dachten dat het tien voor twaalf was toen wij startte met onze actie voor de Rolstoelbus voor Nanne en dachten dat we nog genoeg tijd hadden. We werden toch wel overvallen met het nieuws dat Nanne nu al uit haar rolstoel is gegroeid. En dat ze nu al een nieuwe rolstoel nodig heeft. Ze heeft een groeispurt gehad.”

De actie ‘Rolstoelbus voor Nanne’ gaat de komende maand mede daarom letterlijk een nieuwe stap nemen. “Doordat ik zelf een enorme drang voor bewegen heb, besef ik me des te meer dat het voor Nanne een dagelijkse uitdaging is. Daarom starten wij per 1 oktober met Staptober. Ik zal als Nanne haar moeder, samen met een team iedere dag minimaal 10.000 stappen zetten, rollen, zwemmen of fietsen. Dit om centjes in te zamelen voor de Rolstoelbus voor Nanne. We stappen samen dichter naar de Rolstoelbus voor Nanne.”

Wie zich bij het team van Sandra en Martijn wilt voegen of een eigen team wil opzetten kan het Nanne haar ouders laten weten! Uiteraard zijn ze op zoek naar sponsors die deze actie willen ondersteunen.
Wilt u of uw bedrijf de actie ‘Rolstoelbus voor Nanne’ sponsoren dan kunt u contact opnemen via de Facebook-pagina: Rolstoelbus voor Nanne.
of per email: [email protected]. Sandra en Martijn van den Broek: 0652586862

Check hier het Facebook-evenement Staptober

Lees ook: Kwart bedrag voor Nannes rolstoelbus is binnen: “De wereld staat nog niet zo in brand als dat het doet lijken. Er zijn veel mooie momenten.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen