Veilig samen naar het museum

Foto: StockSnap / Pixabay License

De verscherpte maatregelen betekenen voor musea dat zij vooralsnog op een veilige manier publiek uit de eigen regio mogen blijven ontvangen. Reserveren blijft verplicht en nu ook mondkapjes voor iedereen van 13 jaar en ouder.

Reserveren voor je bezoek

Reserveren voor museumbezoek blijft voorlopig verplicht. Even geen spontaan museumbezoek. Wel draagt reserveren bij aan een veilig museumbezoek en je bent verzekerd van een plek waar het niet te druk is. Je kunt bellen of online op de site van het museum reserveren.

Geen klachten?

De richtlijnen van het RIVM zijn leidend in de musea. Je bent van harte welkom als jij en je eventuele huisgenoten minimaal 24 uur klachtenvrij zijn. Zo niet, dan graag een volgende keer. Naast de anderhalve meter afstand als regel – behalve als je uit één huishouden komt – is voor iedereen van 13 jaar en ouder een mondkapje verplicht.

Kies een museum in de buurt

Kies een museum bij jou in de buurt. Ook al geldt het dringende advies zo min mogelijk te reizen, je kunt wel naar een museum dichtbij. Hier bij Zien & Doen vind je heel makkelijk de musea in jouw directe omgeving.

Veilig in het museum zelf

Als je in het museum aankomt, vind je bij de ingang een desinfectiepunt voor je handen. Bij de meeste musea zie je duidelijk gemarkeerde looprichtingen. Als je die volgt is je museumbezoek veilig. Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt vanaf 14 oktober ook in musea: mondkapje verplicht. Weet je dat je in veel musea hele mooie mondkapjes kunt kopen? Veel plezier in het museum!

Bron: De Museumkaart

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen