Gemeente Zundert reikt Fashion cheques uit voor kinderen in armoede

Foto: Gemeente Zundert

ZUNDERT – De gemeente Zundert reikt ook dit jaar weer fashion cheques uit. De fashion cheque is voor kinderen jonger dan 18 jaar, die wonen in een gezin met een laag inkomen. De fashioncheque is onderdeel van het armoedebeleid van de gemeente Zundert. De gemeente organiseert de actie samen met de organisaties: Surplus, Stichting Leergeld, Stichting Welzijn Zundert, het Werkplein Hart van West-Brabant en Schuldhulpverlening. De gemeente gaat de cheques in november uitreiken.

Nieuwe kleding uitzoeken en shoppen net als leeftijdgenoten, moet ieder kind worden gegund. Daarom reikt de gemeente kledingcheques uit aan kinderen jonger dan 18 jaar uit gezinnen met een inkomen per maand tot € 1.868. Of, in het geval van alleenstaand ouderschap, een inkomen per maand tot € 1.308.

Het is het derde jaar dat gemeente Zundert de actie uitvoert en verwacht dat ongeveer 200 kinderen de cheque ontvangen. “Natuurlijk reiken we deze kledingcheque liever niet uit. Maar helaas zijn er nog teveel gezinnen die in armoede leven. Daarom doen we dit. Parallel hieraan ligt onze aandacht op preventie en om gezinnen uit de armoede krijgen,” zegt wethouder Zorg en Sociaal Domein, Twan Zopfi.

De organisaties met wie de gemeente deze actie organiseert, kunnen aan inwoners informatie en ondersteuning geven om uit de schulden te komen. Dit zijn de organisaties: Surplus, Stichting Leergeld, Stichting Welzijn Zundert, het Werkplein Hart van West-Brabant en Schuldhulpverlening.

Een fashion cheque is een cadeaubon met een waarde van 100 Euro die je inlevert bij lokale winkels en modeketens. Deze cheque gebruik je voor de aankoop van kleding en schoenen. Op de website www.fashioncheque.com kun je zien welke winkels hieraan meedoen. In Zundert zijn dat:

Gezinnen voor wie deze actie is bedoeld hebben een brief over de fashioncheque ontvangen. Gezinnen die hierover geen brief hebben ontvangen, maar wel denken hiervoor in aanmerking te komen, kunnen contact opnemen met de gemeente. Zij kunnen zich voor 15 november aanmelden door een mail te sturen naar [email protected]. Alle informatie en voorwaarden staan op www.zundert.nl/fashioncheque.

Bron: Gemeente Zundert

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen