Museumjaarkaart tips voor online museum bezoek

Foto: Pixabay License

Musea zijn vanaf donderdag 5 november tot en met 18 november gesloten. Tijdens de vorige sluiting brachten musea snel allerlei activiteiten online. Dat gebeurt nog steeds. Museumjaarkaart deelt dit op de website, zodat een ieder vanuit huis toch afleiding, troost en inspiratie kan vinden in musea.

Tips voor Nederlandse musea

Zo beheert Zeeuws Maritiem muZEEum Vlissingen een prachtige collectie met werk van de Vlissingse kinderboekenschrijver en illustrator Wim Hofman (1941). Bekijk online de rubriek de Collectieglimp en luister naar de bijzondere verhalen die de conservatoren van Universiteitsmuseum Utrecht vertellen over objecten uit de collectie. Het Rijksmuseum houdt zijn verhalen gelukkig niet alleen binnen de muren van het museum. Je kunt ook thuis in de collectie duiken en je in de verhalen verdiepen. Deze en andere online-museumtips zijn te vinden op de website van Museumjaarkaart Tips voor Thuis.

Dichter in de buurt online een museum bezoeken

Wil je iets dichter bij huis online naar een museum gaan? Maak dan een 3d-wandeling door het Vincent van GoghHuis in Zundert. Het museum, op de geboorteplek van Van Gogh, is vanwege de coronacrisis tijdelijk voor publiek gesloten. Maar nu biedt het bezoekers op afstand toch de mogelijkheid de exposities te bezichtigen. De ruimtes zijn daarvoor gescand met een Matterport 3D camera.

Zelf nog online museumtips?

Heb je zelf nog tips voor online museumbezoek? Of heb je online een expositie bezocht wat wij zeker moeten delen? Laat het ons weten en tip ons via [email protected].

Bron: Museumjaarkaart

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen