Koophuis van de week: Wernhoutseweg 151 Wernhout

Foto: Funda / Van Hassel Makelaars o.g.

Deze prachtige voormalige pastorie uit 1926 is volledig gerenoveerd met gebruik van traditionele materialen en met behoud van authentieke details.

De villa heeft een riante woonkamer en-suite, een woonkeuken, een ruime multifunctionele uitbouw, 5 slaapkamers, 2 badkamers, ruime (wijn)kelder en een enorme zolder. Er is een aparte ingang naar de uitbouw die de mogelijkheid biedt voor een praktijkruimte. De villa is gelegen op een perceel van ca. 2.185 m² en heeft daardoor een royale tuin rondom en voldoende parkeerruimte. De villa is goed onderhouden en is een beschermd Gemeentelijk Monument.

Historie
De voormalige pastorie met erfafscheiding is stedenbouwkundig waardevol als onderdeel van de begin twintigste-eeuwse bebouwing van de doorgaande Wernhoutseweg te Wernhout. Het gebouw is architectuurhistorisch van waarde vanwege de gaafheid van de hoofdvorm en detailleringen (ook in het interieur) en de statige bouwstijl. De pastorie is van waarde vanwege het werk uit het oeuvre van de bekende architect en kerkenbouwer in Noord-Brabant; Van Groenendaal.

Bouwaard
De houten kozijnen zijn voorzien van dubbele beglazing en glas-in-lood ramen. De verdiepingen hebben een houten vloer. De verwarming en de warm watervoorziening is door middel van een C.V. combi-ketel (Nefit Turbo topline uit 2010) en een elektrische boiler. Er is een open haard, drie houtkachels en gedeeltelijke vloerverwarming aanwezig. Tevens is er dakisolatie aangebracht.

Ligging
Wernhout is een fijn dorp op korte afstand van diverse steden; Roosendaal (15 km), Breda (18 km), en Antwerpen (30 km) . Het dorp beschikt over diverse horecagelegenheden en restaurants, er is een supermarkt, een bakkerij, diverse sportgelegenheden, gemeenschapshuis, een basisschool en openbaar vervoer is op loopafstand aanwezig. In Wernhout worden veel sociale activiteiten georganiseerd en er is een veelzijdig verenigingsleven. De gemeente Zundert staat bekend om het jaarlijkse evenement de Bloemencorso en als geboorteplaats van Vincent van Gogh. Op korte afstand is het natuurgebied De Krochten & Gooren te bereiken en het Beekdal van Weerijs, waar het heerlijk ontspannen is. Met slechts 10 autominuten is de snelweg naar Breda – Antwerpen bereikbaar.

Begane grond
Ruime entree met een grote dubbele garderobekast en een glazen deur naar de hal van 23 m², een bordestrap naar de eerste verdieping en een afgesloten houten trap naar de kelder. Volledig voorzien van originele marmeren vloer en stijlvolle lambrisering. Vernieuwd zwevend toilet met natuurstenen Portugese tegelvloer, een fonteintje en een afzuigsysteem met timer.
Vanuit de hal toegang tot de sfeervolle woon-/eetkamer en-suite (ca. 45 m²) met erker. De woonkamer is voorzien van een eiken houten vloer, 4 en-suite kasten en glazen schuifdeuren met facetglas. Tevens zijn er twee marmeren schouwen met houtkachels en openslaande deuren naar de tuin.
De voorkamer (ca. 18 m²) heeft een marmeren schouw met houtkachel en een stalen kluis.
De karakteristieke woonkeuken (ca. 23 m²) heeft de originele kasteninrichting, de originele waterpomp (buiten werking), een granito aanrechtblad, een 6-pits gasfornuis met grote oven en een natuurstenen tegelvloer met vloerverwarming. In de bijkeuken (ook met vloerverwarming) is de aansluiting voor de wasmachine, droger en vaatwasser.
Aan de achterzijde van de villa bevindt zich de fantastische multi-functionele kantoor/familie kamer van maar liefst ca. 50 m² met een zandstenen schouw in landhuisstijl en een open haard. De volledig ingerichte houten bar is van alle gemakken voorzien en er zijn openslaande deuren naar het grote terras met uitzicht over de heerlijke tuin. De kamer is voorzien van vloerverwarming en geluidssysteem. Ideaal om in te werken, entertainen en te relaxen! De ruimte is afsluitbaar van de villa en heeft een aparte ingang met een halletje. Hier bevindt zich de vernieuwde meterkast met 12 groepen met aardlekschakelaars, krachtstroom en de dag/nacht meter. Er is een separate toiletruimte, waardoor deze kamer geschikt is voor praktijk-/kantoor aan huis.

Verdieping
Via de bordestrap, met prachtige glas-in-lood ramen, is de toegang tot de ruime overloop van ca. 13 m² en de afgesloten trapopgang naar de zolder. Op deze verdieping zijn 5 slaapkamers en 2 badkamers, waardoor deze villa een gezin een fijn thuis kan bieden met voldoende ruimte.
Slaapkamer I (ca. 17 m²) is aan de achterzijde gelegen met 2 open kasten.
Middels een boogdoorgang toegang tot de badkamer I (ca. 10 m²) met een ruim duobad, een douchecabine met stortdouche, aparte handdouche, een modern Belgisch hard-stenen wastafelmeubel en afzuigsysteem.
Slaapkamer II (ca. 17 m²) is aan de voorzijde gelegen een heeft een marmeren schouw.
Badkamer II heeft een ruime inloopdouche, zwevend toilet, sierradiator en wastafel van Belgisch hardsteen met een houten ombouw en afzuigsysteem.
Slaapkamer III (ca.18 m²) is aan de voorzijde gelegen en heeft twee vasten kasten en een nis-kast. Slaapkamer IV (ca. 9 m²) is voorzien van 2 vaste kasten.
Slaapkamer V (ca. 11 m²) ligt aan de achterzijde en is voorzien van drie kasten en een deur naar het platte dak.

Zolder
Middels een afgesloten trap toegang naar de ruime open zolderverdieping met dakkapel en dakraam. Tevens bevindt zich hier de c.v. installatie en de warm water boiler. In deze ruimte kunnen eventueel nog meerdere slaapkamers worden gerealiseerd. De authentieke kaphout constructies zijn in het zicht.

Kelder
De ruime kelder (ca. 36 m²) heeft gemetselde wijnrekken, een betonnen vloer en biedt plaats voor de water- en gasmeter en de close-in-boiler ten behoeve van de keuken.

Tuin
Keurig aangelegde tuin met diverse terrassen, groot gazon, een afsluitbare achterom en een grote berging. Tevens is er buitenverlichting, stroompunten en een buiten kraan. De tuin is middels een hekwerk afsluitbaar. De oprijlaan en voortuin zijn aangelegd met grind en een hoge haag biedt scheiding tussen de oprijlaan en de zij-/achtertuin.

Meer informatie:

Bron: Funda

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen